CONFERÈNCIA:

21 de maig a la Casa de la Cultura “Ca Don José” de Canals.

19:00 h. Audiovisual “Benvinguts a la societat de l’espectacle” de JOSEP ESCUIN.

BENVINGUTS A LA SOCIETAT DE L’ESPECTACLE

Benvinguts a la societat de l’espectacle, és l’audiovisual format per les fotografies de la sèrie La caixa de vellut vermell i música.

Aquesta obra reflexiona sobre l’ésser humà, la seua pell, la seua mirada, la seua sexualitat, la seua nuesa més enllà que el mateix fet d’estar nu, sentir el seu propi cos i mostrar-lo a tota una societat.

Una societat que al mateix temps l’observa i el jutja i de la qual forma part, s’adapta i també es confronta, i que al mateix temps es veu reflectida.

EXPOSICIÓ: 

“LES FULLES MORTES” de JOSEP ESCUIN. Del 14 al 28 de maig de 2016.

Inauguració a càrrec de l’autor el 21 de maig de 2016 a les 20:30h. en la Casa de la Cultura “Ca Don José” de Canals. 

LES FULLES MORTES

S’esdevingué a la tardor del 2009, després d’una nit plujosa mentre que passejava de matí per Morella amb la meua càmera compacta, una Panasonic Lumix lx2. Hi vaig fotografiar les fulles tardorenques caigudes dels arbres, de les quals em va cridar l’atenció per a fotografiar-les el seu cromatisme vigoritzat a causa de la pluja recent juntament amb el ritme aleatori que escenificaven a terra.

Després d’un temps, ja a ma casa, vaig escoltar les feuilles mortes de Prévert i Kosma, una cançó que parla del desamor. Aleshores, vaig pensar en les fotos fetes a Morella i decidí realitzar un projecte de creació artística basat en la tècnica fotogràfica i que abordara el tema universal de l’amor i del desamor. 
La col·lecció que precisament anomene “Les fulles mortes” arreplega diverses sèries fotogràfiques, unes més metafòriques i unes altres més figuratives, per bé que totes elles estan contextualitzades en la unitat temàtica del sentiment humà per excel·lència, així com en el de la seua crisi.

UN DELS SEUS DARRERS BALLS.

Aquesta obra pertany a la sèrie “Les fulles mortes”, la qual tracta el món de la parella, de l’amor i del desamor. Un dels seus darrers balls és una col·lecció de fotografies on es plasma el ball amorós de la parella, carícies i moments d’assossegades abraçades, tot això presentat, quant a la il·luminació utilitzada, amb una referència pictòrica del clarobscur barroc.

LA FINESTRA
Personatges nus, tant físicament com emocionalment, es troben en una sòrdida habitació on l’espectador observa els amants en la seua intimitat, en la seua passió i soledat.

La finestra és una obra teatralitzada, que ens mostra imatges d’un relat que aborden els amants en el seu refugi. L’escenari és una xicoteta habitació amb finestra al nord i llum cian que envolta els seus cossos i els consent mentre les seues ànimes s’expandeixen més enllà de l’habitació. És aquesta llum la veritable protagonista d’aquesta sèrie.

Els personatges en la seua solitud (fins i tot estant acompanyats del seu amant), l’escenografia utilitzada, l’habitació, el llit amb llençol blanc i sobretot la llum, aquesta la llum que prové d’una finestra i projecta a la paret una forma geomètrica que recorda a “Morning Sun” de Edward Hopper.



X