Després de la parada per a dinar tots junts, Vikthor Clarke reprendrà les ponències del Congrés de Fotografia Nocturna i Lighpainting a les 16.30 hores en el Centre Cultral Calixte III.
Nascut a Mallorca i dibuixant de còmic frustrat, l’any 1977 es va iniciar en la fotografia de la mà de la seua mare, escriptora i amiga personal de Gloria Fuertes. En 1979 i influenciat pel visionat d’un documental sobre l’Índia realitzat per un familiar en pel·lícula de 8mm i en el qual els títols es van animar mitjançant la tècnica de stop motion, va començar a crear animacions amb ninots de plastilina i va ser premiat en diversos concursos fotogràfics.
En els anys huitanta es va introduir en les arts escèniques gràcies al teatre i com a productor musical amb una formació que feia “música de llauna” influenciada per Depeche Mode i formacions similars (a més d’escriure, compondre i produir, es va iniciar en el disseny escènic de representacions i concerts).
Va participar en el concert de 40PP. “World Dance Music” de 1995 davant més de 40.000 persones en l’Hipòdrom de Son Marró. En aquesta dècada, després d’una sessió fotogràfica a París on li van robar tot l’equip fotogràfic, va abandonar la fotografia. Però en 2004, després de ser obsequiat amb una càmera digital, va redescobrir aquest art i, en un curs d’iniciació en 2008, la disciplina de la llarga exposició, light painting.
En 2014, va assistir un dia per curiositat al I Congrés Internacional Light Art ciutat d’Oviedo durant el qual va contactar amb grans artistes i mestres que eren ja amics després de la segona edició. A partir del Congrés organitzat per AFCA, FESTIFOTO 2019, Vikthor va prendre veritable consciència de les possibilitats del light painting, la qual cosa li va portar a combinar els diversos coneixements adquirits (escènics, artístics i fotogràfics), per a explorar les possibilitats de les levitacions com a recurs en la fotografia Light Painting.