FOTÒGRAF FESTIFOTO 2020: ALEJANDRO MARTÍN

ALEJANDRO MARTÍN

INFORMACIÓ D’INTERÈS

Alejandro Martín és més conegut com Darken. Comença en la fotografia l’any 2010 amb la seua primera rèflex, i va haver de descarregar-se un simulador de càmera rèflex i aprendre que era això dels ISO, els F, l’obturador, etc, perquè tot el que feia eren fotos blanques o negres. Al principi feia fotografia de spotting ifotografies d’aviació.

A poc a poc anava triant el que més li agradava fer que és la fotografia de paisatges amb cases, masos en ruïnes i la fotografia Light Painting, que va ser per casualitat, realitzant una foto amb poca llum i en automàtic, per la qual cosa li va eixir una fotografia amb traços de llums de cotxes molt curiosos.

Va continuar fent més fotografies creient que havia descobert alguna cosa estranya i es va adonar que no, que el Light Painting feia molt que es s’havia descobert. I es va posar a la feina i amb el temps va anar provant tècniques amb artefactes lluminosos de fabricació pròpia i evolucionant fins que ja li comencen a agradar els treballs que feia. Això li va donar la satisfacció d’expressar emocions i sentiments pintant amb llum en la cambra.

A partir d’ací deixa créixer la seua imaginació i expressar diversos tipus de fantasies intentant crear plantes o com ell les denomina “Plantiformas Darkenianas”.

X