El divendres, 24 de maig, va arrancar l’edició del 2024 del Congrés de Fotografía Nocturna i Lightpainting de Canals. El plat fort de la primera jornada era la ponència inaugural de Jose Angel Izquierdo (@Jaicano), però també vam tindre altres activitats com la ja tradicional demostració de lighpainting als alumnes de l’IES Francesc Gil amb Frodo, Inés Cebrian i Kim i la inauguració de l’exposició dels ponents a l’avinguda Vicente Ferri.

Ja al Centre Cultral Calixte III, el president de l’associació, Jose Emilio Sancho, i la regidora de cultura de l’Ajuntament de Canals, Loli Sanchis, van ser els encarregats de donar la benvinguda al Congrés. Un any més, Toni Soriano va fer de mestre de cerimònies per a presentar els participants i Carles Doménech ens va mostrar els seus últims invents en material per a lightpainting amb demostracions en directe.

Després va ser el torn per a Jaicano. El fotògraf murcià establit a Madrid va obrir les ponències parlant-nos de les seues fotografies nocturnes, de la seua afició per immortalitzar el skyline de Madrid amb les seues torres i la lluna com a protagonistes i de capturar tempestes. A més, ens va introduir en el fascinant món de l’espeleologia i la fotografia subterrània.

 

X