Després de la ponència de Jaicano vam sopar i, per a concloure la jornada de divendres, ens vam desplaçar al barri de la Torreta de Canals, on vam jugar amb la fotografia nocturna i el lightpainting en l’emblemàtic Torreó dels Borja.

Ja dissabte, el matí va començar de la mà dels companys de l’Associació de Fotògrafs Nocturns d’Espanya, Afonocte. La seua presidenta, Teresa Gómez, ens va parlar del treball que realitzen, de les seues dinàmiques i de com formar-ne part.

Per a reprendre les ponències vam tindre el plaer d’escoltar a Juan Carlos Leguey, un fotògraf que havia estat en diverses ocasions al nostre Congrés de Fotografia Nocturna i Lightpainting com a oient i que ara complia el somni de participar-hi com a ponent. Juan Carlos ens va parlar dels seus inicis a Teruel, del canvi de paradigma quan es va traslladar a Alacant i com va haver de replantejar les seues eixides (major contaminació lumínica, més gent, més problemes a l’hora de moure’s lliurement…).

També ens va traslladar un missatge de companyonia i fraternitat entre fotògrafs, referit a la voluntat per compartir tècniques, emplaçaments, etcètera, de manera altruista, a més de per realitzar eixides nocturnes conjuntes que faciliten el treball.

X