Juan Carlos Leguey inaugurarà la segona jornada del Congrés de Fotografia Nocturna i Lightpainting 2024 amb la primera de les quatre ponències de les que gaudirem durant tot el dia. Serà el dissabte 25 de maig a les 10.00 hores i, com no, al Centre Cultural Calixte III.

Aficionat a la fotografia des de molt jove, influenciat pel seu pare, Juan Carlos Leguey encara conserva totes les seues diapositives, pel·lícules i el projector Súper 8. L’any 2000 va comprar una primera càmera digital compacta i en 2010, la primera rèflex digital, una Cànon 60D, que encara usa en les seues eixides.

En veure unes fotos nocturnes de José B. Ruiz, en el famós curs “Un Any de Fotografia”, va decidir que volia aconseguir eixe tipus de fotos i es va posar a la feina. Molts vídeos i tutorials per internet, diversos tallers i cursos presencials, a més d’eixides amb altres aficionats a la fotografia nocturna, li han permés anar avançant en l’aprenentatge.

En 2015 es trasllada a viure a un xicotet poble de Terol i allí va canviar tot. Va descobrir la meravellosa experiència d’eixir a fer fotos sota un espectacular mantell d’estreles i va tindre l’ocasió de gaudir-ho moltíssimes nits. Estar en el poble també li va permetre conéixer moltes localitzacions interessants, així com publicar un llibre amb fotografies dels peculiars fanals instal·lats en aquest.

En 2023 torna a Elx, on resideix actualment i segueix realitzant seues fotos nocturnes de l’entorn.

X