Les ponències del nostre Congrés de Fotografia Nocturna i Lighpainting conclouran dissabte 25 de maig a les 18.30 hores amb Kim von Coels, qui ens oferirà la perspectiva internacional d’aquest any pel que respecta a la tècnica del lighpainting.

Kim Von Coels és una artista i fotògrafa alemanya que resideix en Glastonbury, Regne Unit. Es va graduar en Disseny Gràfic i Fotografia en Central St. Martins en 2004 i ha passat els últims 20 anys explorant diverses vies de creació. La fotografia sempre ha sigut un aspecte clau de l’expressió artística de Kim i el Light Painting se li va presentar com mitjà perfecte per a aconseguir la màxima creativitat. 

En el seu treball com a lightpainter podem trobar dos Kims diferents: la primera, la de dins de l’estudi, que produeix imatges delicades, suaus, femenines; i la segona, la d’exteriors i localització, dominada per l’emoció i l’aventura. Això sí, ambdues comparteixen la presència constant de les formes humanes.

Colors brillants, patrons, làsers, plantilles, ubicacions interessants, models jovials i molta diversió és la fórmula favorita de Kim per a una nit de light painting. “Si no et divertixes, no ho estàs fent bé” és el seu lema, el seu modus operandi.

La seua fotografia creativa s’ha diversificat cap a altres formats no convencionals, incloses exposicions múltiples en pel·lícules amb filtres de prisma, utilitzant projectors com a font de llum principal o submergint als seus subjectes en aigua amb llums, plantes i altres “ingredients” que creen efectes d’un altre món. El seu estil és impredictible, una aposta per la innovació constant i les col·laboracions, freqüentment amb Phill Fisher (localització) o Dominic Bell (estudi).

X