Divendres, 26 de maig, vam iniciar el Congrés de Fotografia Nocturna i Lightpainting del FESTiFOTO 2023. Al matí, els fotògrafs Iris Cebrian i Frodo Àlvarez van estar a l’IES Francesc Gil per a apropar als i les alumnes de 4rt d’ESO, de l’optativa d’Educació Plàstica i Visual, la tècnica del Lightpainting.

A la vesprada, després de visitar l’exposició col·lectiva a l’avinguda Vicente Ferri dels artistes convidats al Congrés, van iniciar les conferències al Centre Cultural Calixt III. El mateix Frodo Àlvarez va ser el primer en compartir els seus coneixements amb nosaltres i, ajudant-se d’una model i del públic, ens va realitzar una demostració en directe de com pintar amb llum una fotografia.

Frodo va estar acompanyat telemàticament per Tito García, qui havia d’estar amb nosaltres a Canals però finalment no va poder assistir. Ambdós ens van presentar productes i novetats de la seua marca OM System. També ens va mostrar els productes del seu treball el lightpainter Joselo, amb qui vam poder gaudir d’una altra demostració en directe.

X