Divendres, 4 de Juny de 2021

CASA DE CULTURA CA DON JOSÉ

20.00 h. Inaguració de l´exposició Specum Banyoles a càrrec de l´autor.
L´exposició romandrà oberta del 5 al 17 de Juny

El llac de Banyoles és una inacabable escola d’interpretar la llum per a mi. Potser el lloc que més m’agrada del món. A més de la bellesa dels seus voltants té un elevat interés ecològic per la presència de diverses espècies protegides. Les competicions de rem i de triatló són freqüents en el llac de Banyoles, que va ser seu olímpica durant els Jocs de Barcelona en 1992.
Es troba a la comarca del Pla de l’Estany i és un llac que s’alimenta de les aigües subterrànies que procedeixen de l’Alta Garrotxa.
Declarat paisatge pintoresc des de 1951, és un lloc de bellesa excepcional per a passejar, gaudir d’un viatge amb vaixell, admirar les seues pesqueres del segle XIX o simplement prendre fotografies en les ribes del llac.
D’altra banda Banyoles i la seua conca lacustre associada són considerats com el tram càrstic més gran de la Península Ibèrica i constitueixen un sistema mediambiental d’enorme valor.
M’enorgulleix compartir aquest xicotet paradís en un assaig personal sobre les variacions d’un paisatge que canvia a cada moment.

 

 

 

X