TALLER DE FOTOGRAFIA-VÍDEO I XARXES SOCIALS PER SOCIS D’AFCA i PER A ALUMNES D’INSTITUTS
a càrrec de MIGUEL ANGEL MUÑOZ PELLICER
Miguel Angel Muñoz Pellicer, fotògraf valencià graduat en fotografia i llicenciat en filosofia ha estat de professor de fotografia a la Universitat UCH-CEU Valencia. Actualment, es dedica a la divulgació i ensenyament de la fotografia mitjantçant la realització de cursos i tallers fotogràfics presencials i per internet.
La càmera del nostre telèfon intel·ligent és el referent més senzill i popular per a parlar de fotografia a la gent jove. A través d’ella, tots disposen d’un accés fàcil a una eina de gran qualitat, que els permet començar a desenvolupar la seua creativitat en el món audiovisual. Aquest dispositiu està infravalorat, justament, per la seua accessibilitat. Però no ens enganyem: ofereix moltes possibilitats, és l’instrument essencial en les xarxes socials i un magnífic aliat a nivell didàctic. En el taller farem un recorregut per les possibilitats que ens ofereixen la fotografia i el vídeo, com a eines de creació, tenint la càmera del nostre telèfon intel·ligent com a referent.
Objectius:
Aquest taller dona resposta a dues inquietuds fonamentals i comunes a la majoria d’usuari@s de “la càmera del mòbil”:
1- Per què les meues fotos no criden l’atenció? Com puc millorar-les?
Veurem què és, en essència, una fotografia. La seua relació amb la nostra capacitat d’observar i algunes nocions bàsiques sobre la seua estructura: la composició.
Des d’una perspectiva divertida, veurem quin vincle hi ha entre el punt, la línia, el pla, la llum i el color, amb la realitat que mirem. I, per tant, amb les nostres fotografies.
2- La meua càmera no fa les fotos com jo vull? com puc parlar el seu idioma?
Repassarem algunes solucions tècniques (però fàcils), per a controlar la càmera fotogràfica del telèfon intel·ligent (ajustos senzills per al control de la lluminositat, nitidesa, color, etc.)
La intenció és que puguen reconéixer, encara que siga de manera aproximada, com estan fetes algunes fotografies que els agraden i per què els agraden. D’aqueixa manera la seua relació quotidiana amb les imatges, pot ser més enriquidora: ja no són només espectadors, el seu punt de vista personal pot ser més sensible i crític.
Temari:
1. Què és una fotografia?
2. Com millorar les nostres fotografies amb la cambra del mòbil?
3. Quines coses podem fer amb les apps del mòbil?
4. Coses a tindre en compte en l’enregistrament de vídeo.
5. Algunes recomanacions per a l’edició bàsica del vídeo.
6- Xarxes socials: beneficis i riscos.
7- Dubtes i preguntes.
CALENDARI
11 de març de 2023.
De 16.30 a 19 hores.
Ca Don José
Taller per a socis d’AFCA
29 de març de 2023.
De 12 a 14 hores
Col·legi CERVANTES
Taller per a alumnes d’ESO
3 d’abril de 2023.
De 8 a 14 hores
Col·legi SANT ANTONI ABAT
Taller per a alumnes d’ESO
4 d’abril de 2023.
De 9 a 13 hores
IES SIVERA FONT
Taller per a alumnes d’ESO
DESCARRÈGAT EL FUTLLET
SOL·LICITA INCRIPCIÓ