L’edició del 2024 de FESTiFOTO començarà de la mà de Franco Goyenechea i la seua exposició de fotografia gastronòmica que inaugurarem el divendres 17 de maig. El fotògraf peruà ens oferirà també un Taller de Fotografia Gastronòmica el dissabte 18.

CALENDARI
EXPOSICIÓ OBERTA AL PÚBLIC
DEL 17 AL 31 DE MAIG DE 2024.
CA DON JOSÉ
ACTE D’INAUGURACIÓ.
17 DE MAIG A LES 20.00 HORES.
CA DON JOSÉ

 

DESCARREGA’T EL FUTLLET

Franco Goyenechea inicia la seua carrera com a fotògraf en 1995 per casualitat. Fent pràctiques a l’ajuntament d’un barri de Lima (Perú), la seua ciutat natal, es va absentar el fotògraf que anava a fer el reportatge d’un dels esdeveniments. La secretària, que sabia que havia començat a fer els seus primers primers passos en fotografia a la universitat, li va demanar que fera les fotos. I no van eixir gens malament: van continuar cridant-lo per a més treballs.

Tot havia començat amb una càmera rèflex completament manual que li va prestar la seua madrina, qui també havia sigut fotògrafa, per a una assignatura de la universitat, on estudiava la carrera de ciències de la comunicació. Quan va acabar les pràctiques, a més de seguir a l’ajuntament, va començar a fer treballs per a empreses, ja no sols fotografiant esdeveniments, sinó també fent retrats als executius. En eixa etapa va tindre l’oportunitat de treballar per a importants empreses internacionals com Microsoft i HP, així com per a destacades empreses peruanes.

El desig de continuar creixent professionalment el va portar a deixar-ho tot l’any 2004 i «creuar l’oceà” per a vindre a València a fer un màster en fotografia, en la Universitat Politècnica per a ser més concret. Allí va tindre com a professors als premis nacionals de fotografia Alberto García Alix, Joan Fontcuberta, María Bleda i José María Rosa, entre altres destacats mestres de la fotografia espanyola.

El problema de viure a València va ser que es va enamorar de la ciutat, així és que va decidir quedar-se i obrir el seu primer estudi on, a més de fer fotos, va poder compartir els seus coneixements realitzant cursos i tallers de fotografia. En el 2011, el naixement de la seua primera filla, una bella valenciana, va fer que les seues prioritats canviaren, i en 2013 decideix tornar a Lima perquè la xiqueta puga estar prop de la seua família.

Al Perú va estar 6 anys, durant els quals va nàixer la seua segona filla i va poder seguir creixent professionalment, amb l’oportunitat de realitzar grans produccions fotogràfiques per a diferents empreses com a Bata i Adidas, entre altres importants corporacions nacionals i internacionals.

Però sempre li va continuar cridant “la terreta”, així és que a inicis del 2019 la família decideix agafar les maletes i fer la seua vida novament a València. Al maig d’eixe mateix any, Franco va obrir el seu estudi-escola iCrea Fotografia, situat a Sant Antoni de Benaixeve. Ara divideix el temps entre la fotografia gastronòmica, corporativa, publicitària i de producte, així com el retrat corporatiu i familiar.

X