El fotògraf madrileny RODRIGO RIVAS, ens va impartit un taller fotogràfic aplicat al mòbil durant els dies 18 i 19 de juny de 2016. Ens ha deixat una bona experiència amb la seua visió fotogràfica i la seua tècnica realitzada. 
Fotografies de carrer, pensades, buscades i sobretot, esperant el moment decisiu per a què quede constància.

Durant la vesprada del dia 18 tinguérem una classe teòrica sobre la fotografia de carrer, així com ens va explicar com resoldre tècnicament l’utilització del mòbil per a plasmar aquest tipus de fotografia.Seguidament i dintre de les activitats del FESTiFOTO 2016, inaugurarem l’exposició “Mobile” de RODRIGO RIVAS,  a la Casa de Cultura “Ca Don José” on es podrá veurer fins al 30 de juny, de dilluns a divendres, de 9.30 a 13h. i de 17 a 20h.

Un treball realitzat pel fotògraf durant la seua estància a Nova York. Fotografies realitzades amb dos models de mòbil, i resoltes en blanc i negre impreses en paper texturitzat. Una col·lecció de fotografia, feta als carrers de la ciutat cosmopolita on, com diu el seu autor:

“La veritable història de la ciutat s’escriu a força de la seua gent, de les seues vides 

i sobretot de les seues grandíssims contrastos. Un continu intent per l’acostament a l’urb des dels seus més altes esferes fins a les seues més baixos 

ambients; en la qual l’humà és, moltes vegades, el més desconegut.


“Nova York un somni per a uns i un malson per a altres. Aquesta ciutat tan 

‘Re’- coneguda per tots però tan desconeguda alhora. La metròpoli de la Gran 

Poma, la capital del món i el principal baluard del somni americà. 

Exacte, tot això és Nova York; un paradís de contínua imaginació i infinites 

perspectives “.
Per altra banda i per finalitzar amb el taller, l’endemà pegarem una volta pel poble per a captar diferents moments fotogràfic amb la quotidianitat de la gent, amb la llum dels carrers, amb el punt de vista, i sobretot, amb la paciència de reflectir la imatge desitjada.


Des de l’Associació, donar els gràcies a Rodrigo per mostrar i haver-nos fet participes de la seua professionalitat.

Jose Emilio Sancho 
President d´AFCA
X