FOTÒGRAF FESTIFOTO 2020: FÁTIMA RUIZ

FÁTIMA RUIZ

INFORMACIÓ D’INTERÈS

Naix a Cartagena 1991. És Tècnic Superior en Arts Plàstiques i Disseny en Fotografia. En 2007 va descobrir la fotografia artística i va anar des de llavors quan va quedar meravellada amb aquest gènere fotogràfic i es va convertir en la seua passió, des de llavors s’ha plantejat nombrosos projectes i ha fet de la fotografia la seua professió.


Ha impartit nombrosos cursos i tallers i participat en diverses exposicions al llarg de la península, a més ha guanyat diferents premis amb les seues fotografies; com el primer premi en fotografia en el certamen *Creamurcia, *Darkphoto en el festival de Cinema *Hemoglozine a Ciudad Real, en el festival de fotografia ‘Fotografia un món millor’, etc.


A més el seu treball també ha sigut publicat en mitjans escrits com el llibre d’artistes ‘*Emotionage’, el llibre ‘Panorama’ i diferents mitjans online.


Sobre el seu treball diu: “El meu treball d’autor sol tindre gran part de terapèutic, gràcies a ell sac fóra els meus dimonis interns, qualsevol sentiment o pensament negatiu, ho extrac del meu cos, de la meua ànima i serveix de catarsi per a mi.

A vegades també exterioritze coses positives, però generalment les meues fotografies solen portar impregnades històries una miqueta negatives. La meua fotografia i jo som bastant antagonistes, ja que mentre jo sóc una persona molt riallera i feliç, la meua fotografia sembla pertànyer a una persona altament trista o depressiva. Res a veure amb la realitat, simplement és que m’inspiren aquelles històries més tempestuoses que les alegres i felices, però sens dubte un moment clau per a crear és estant feliç (al final és tot com una paradoxa molt estranya).

Utilitze el retrat i fins i tot l’autoretrat per a posar rostre a aqueixes històries, a més d’altres mitjans d’expressió. M’encanta utilitzar el maquillatge també per a poder expressar personatges més estranys i quant a processament de les imatges adore fer qualsevol cosa, com és el cas de la fotografia pictòrica, que fins arribe a pintar de manera digital en les fotografies per a submergir-les en aqueix aire més *pictorialista.
Al final, és la meua col·lecció personal de monstres, a vegades més humans i comuns del que entenem per «normal» hui dia.”

 

X